„Muzika je molitva!
Stvoritelj je ljudima podario muziku,
kako bi se mogli moliti bez reči.
Ona je neophodna životu
kao vazduh.“
Vera Kovač Vitkai

O takmičenju

Takmičenje solo pevača „Vera Kovač Vitkai“ prvi put je održano od 7-10. novembra 2014. godine u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Počasni član žirija bila je i sama primadona mr Vera Kovač Vitkai.

Takmičari se mogu prijaviti na stranici
Prijava

Uprava takmičenja

Izvršni direktor
mr Marta Balaž

Umetnički direktor
red.prof mr Florijan Balaž
red.prof dr Agota Vitkay-Kucsera

Izvršni sekretar
dipl. vazd. ing László Vitkay – Kucsera

Vesna Coufal Jaić


Vesna Coufal Jaić je srednju glazbenu školu, teoretski odjel i solo pjevanje u klasi prof. Blanke Danon Kurpjel, završila je u Sarajevu. Muzičku akademiju upisala je i apsorvirala u klasi prof. Ive Lhotke Kalinskog, a diplomirala u Beogradu na akademiji Muzičkih umjetnosti u klasi prof. Irine Arsikin. Magistrirala je na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Aktivno je sudjelovala i usavršavala se na mnogim seminarima Mladena Raukara, Gerharda Zellera, Annemarie Zeller, Vlatke Oršanić, Snježane Bujanović-Stanislav, Olivere Miljaković, Maria Penzara, Dušana Prašelja, Davora Ljubića, Garfilda Davisa, Filipe La.

Od 1987. godine radi u glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku gdje je svojim dugogodišnjim pedagoškim djelovanjem odgojila i obrazovala brojne mlade pjevače, koji su nastavili svoje pjevačko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi, a danas su priznati međunarodni pjevači (Marko Špehar, Krešimir Stražanac, Goran Cah, Martin Marić, Alen Ruško, Gorana Biondić-Ruško, Kristina Owais,…). Od  1994. godine  je dugogodišnji član ocjenjivačkog suda na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, te član tima za prijedlog nastavnog plana i programa. Od 1995. do 2001. godine radila je na glazbenom odjelu Filozofskog fakulteta u Osijeku, na kolegiju Osnove vokalne tehnike.

Dugi niz godina ostvaruje suradnju sa poznatim hrvatskim zborovima (Šibenik, Pula, Zagreb, Vinkovci, Osijek, Valpovo,…) sa kojima je radila vokalnu tehniku.

Od 2008. godine član je HDGU-a. Kao umjetnica ostvaruje se kroz koncertne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu (Španjolska, Njemačka, Austrija, Češka, Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina). Osobito njeguje hrvatsku solo pjesmu i baroknu glazbu. Često nastupa sa poznatim hrvatskim orguljašima (Ante Knešaurek, Mario Perestegi, Mario Penzar).

Za svoja pedagoška postignuća nagrađena je 1999. godine Godišnjom nagradom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i 2011. godine nagradom AZOO-a Oskar znanja. Stječe zvanje profesor mentor 2011. godine, a 2016. napreduje u zvanje profesor savjetnik. Na međunarodnim natjecanjima osim članstva održava i majstorske radionice. Za školsku godinu 2018./2019. dobila je nagradu za 500 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika Republike Hrvatske. Osim umjetničkog i pedagoškog angažmana, vrlo je aktivna i u organizaciji kulturnog života sredine u kojoj živi i izvan nje. Organizira humanitarne koncerte, a u sezoni 2005/2006. vršila je dužnost ravnateljice opere HNK Osijek.