„Muzika je molitva!
Stvoritelj je ljudima podario muziku,
kako bi se mogli moliti bez reči.
Ona je neophodna životu
kao vazduh.“
Vera Kovač Vitkai

O takmičenju

Takmičenje solo pevača „Vera Kovač Vitkai“ prvi put je održano od 7-10. novembra 2014. godine u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Počasni član žirija bila je i sama primadona mr Vera Kovač Vitkai.

Takmičari se mogu prijaviti na stranici
Prijava

Uprava takmičenja

Izvršni direktor
mr Marta Balaž

Umetnički direktor
red.prof mr Florijan Balaž
red.prof dr Agota Vitkay-Kucsera

Izvršni sekretar
dipl. vazd. ing László Vitkay – Kucsera

Sonja Mušikić


Osnovne i master studije zavrsila na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu – instrument orgulјe u klasi profesora mr. Maje Smilјanić Radić. Na Akademiji Lepih umetnosti u Beogradu završila osnovne studije – instrument klavir u klasi profesora mr. Jasmine Janković, a na istoj Akademiji završila i specijalističke studije u klasi prof. Arbo Valdma. Master studije iz klavira na Fakultetu ESMUC u Barseloni (Španija) u klasi profesora mr. Jordi Camell.

Na fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu kao uporedni instrument dve godine pohađala instrument čembalo u klasi prof. mr. Zorice Cetković. Osvojene razne nagrade na takmičenjima u zemlјi i van zemlјe (II nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju „Nicolai Rubinstein” 2006 godine u Parizu.)

Majstorske kurseve pohađala kod prof. Ayako Tsuruta, prof. Peter Miamoto, prof. David Westfall, prof. Paul Barnes, prof. Dorian Lelјak, prof. Arbo Valdma, prof. Marija Loncar Strohm. Pohađala kurs iz improvizacije kod profesora Nilsa Henrika Ashajma (Univerzitet Stanvanger Norveška). U Austriji 2011. godine pohađa kurs-letnju školu ABA Gmunden iz stare muzike gde zajedno sa kamernim ansamblom izvodi arije iz Monteverdijevih opera.

Iskustvo u radu sa decom stekla radom u muzičkoj školi “Isidor Bajić”, gde od 2014. godine, predaje kao nastavnik klavira i korepetitor.Od 2016. godine radi kao korepetitor na odseku solo pevanja gde sa đacima nastupa na raznim takmičenjima i festivalima u zemlji. Kao korepetitor nastupa i na koncertima sa solistima SNP-a. Ove godine izvela dečiju operu „Snežana“ sa Udruženjem umetnika „Visoko C“.