„Muzika je molitva!
Stvoritelj je ljudima podario muziku,
kako bi se mogli moliti bez reči.
Ona je neophodna životu
kao vazduh.“
Vera Kovač Vitkai

O takmičenju

Takmičenje solo pevača „Vera Kovač Vitkai“ prvi put je održano od 7-10. novembra 2014. godine u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Počasni član žirija bila je i sama primadona mr Vera Kovač Vitkai.

Takmičari se mogu prijaviti na stranici
Prijava

Uprava takmičenja

Izvršni direktor
mr Marta Balaž

Umetnički direktor
red.prof mr Florijan Balaž
red.prof dr Agota Vitkay-Kucsera

Izvršni sekretar
dipl. vazd. ing László Vitkay – Kucsera

Žiri


Ambasador Mađarske državne opere, redovni profesor – majstor pevanja i šef Katedre za solo pevanje Fakulteta za muziku Univerziteta u Segedinu i solista Mađarske Nacionalne Opere u Budimpešti.
Marta Balaž
Od školske 2000. godine pa do danas uspešno radi kao profesor solo - pevanja u srednjoj muzičkoj školi „Isidor Bajić“ U Novom Sadu.

Američka svetski poznata operska zvezda. Umetnički direktor opere Morlacchi u Perugi, Italija i Primavera Opera Company u Los Angelesu u Kaliforniji.
Diplomirani operski pevač, magistar vokalne tehnike, profesor solo – pevanja i Master menadžer za kulturu, umetnosti i medije.

Profesor je operskog pevanja na drzavnoj jevrejskoj muzickoj akademiji Majmonida u Moskvi, a od 2014. godine je i šef katedre operskog pevanja.
Doktor nauka i doktor umetnosti Agota Vitkai Kučera, redovni profesor Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Redovni profesor na predmetu violina na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, vršilac dužnosti Šefa gudačke katedre i koncertmajstor Vojvođanskog simfonijskog orkestra.