„Muzika je molitva!
Stvoritelj je ljudima podario muziku,
kako bi se mogli moliti bez reči.
Ona je neophodna životu
kao vazduh.“
Vera Kovač Vitkai

O takmičenju

Takmičenje solo pevača „Vera Kovač Vitkai“ prvi put je održano od 7-10. novembra 2014. godine u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Počasni član žirija bila je i sama primadona mr Vera Kovač Vitkai.

Takmičari se mogu prijaviti na stranici
Prijava

Uprava takmičenja

Izvršni direktor
mr Marta Balaž

Umetnički direktor
red.prof mr Florijan Balaž
red.prof dr Agota Vitkay-Kucsera

Izvršni sekretar
dipl. vazd. ing László Vitkay – Kucsera

Milana Vuksan


Osnovnu školu, kao i školu za osnovno muzičko obrazovanje, koja je uključivala pripremni razred i redovnih šest godina školovanja, završila sam u Kuli, obe sa Vukovom diplomom. Najpre sam učila klavir u klasi profesora Futo Ištvana, pod čijim sam vođstvom osvojila III mesto na 42. Festivalu talenata muzičkih i baletskih škola 1998. godine u Požarevcu. Od 1999. godine pohađam prve časove vokalne tehnike kod profesorice Slavke Varga. Srednju muzičku školu ’’Isidor Bajić’’ u Novom Sadu, vokalno-instrumentalno odeljenje, odsek solo-pevanje u klasi mr.prof. Milice Stojadinović, završila sam 2004. godine.
Srednjoškolsko obrazovanje mi je krunisano I nagradnom na Republičkom takmičenju u Beogradu 2003.godine, a potom prvim solističkim koncertom u Kuli 21.maja 2004. godine i maturskim koncertom 17.juna 2004. godine u Novom Sadu.Odličan uspeh iz srednje škole uz visoki plasman na prijemnom ispitu pomogli su mi pri upisu na Akademiju umetnosti u Novom Sadu iste godine. Školovanje na ovaj visokoškolskoj obrazovnoj instituciji sam nastavila u oblasti solo pevanje u klasi mr.prof. Milice Stojadinović. Diplomirala sam 12. juna 2008. godine sa ukupnim uspehom 9,31. Tokom školovanja ostvarila sam veliki broj nastupa u većim gradovima Vojvodine ( Kula, Sombor, Novi Sad, Subotica) i u Beogradu. Još kao srednjoškolac snimala sam za RTV i KANAL 9 obrazovne emisije i davala mnoge intervijue. Nastupam na koncertima humanitarnog karaktera širom Vojvodine, čiji ostvareni prihod odlazi u fond protiv raka dojke. Čast mi je nastupati na koncertima humanitarnog karaktera i rado se odazivam. Osim toga, sarađujem sa poznatim umetnicima od kojih posebno izdvajam saradnju sa profesorom Međeri Lajošem u Subotici, sa kojim sam organizaciji realizovala dva solistička koncerta 16. novembra 2007. godine u Gradskoj Kući u Subotici i 17. jula 2008. godine u Gradskoj biblioteci u Subotici. Kao student bila sam stipendista iz fonda ’’Melanije Bugarinović’’.
Od marta 2007. godine zaposlena u MS’’Isidor Bajic“, na mestu profesora solo pevanja, kamerne muzike i čitanja sa lista. Kao pedagog, sa svojim učenicima svojila brojne nagrade kako na Republičkim, tako i na Međunarodnim takmičenjima.
Od 2006. godine član Vojvođanskog mešovitog hora pod dirigentskom palicom maestra Andreja Bursaća sa kojim nastupa širom Srbije i u inostranstvu.
Od manifestacija na kojima nastupa izdvaja se Jesen stize dunjo moja, koja je osnovana u čast Isidora Bajica, u njegovom rodnom mestu Kula, iz kog i sama potiče. Članica žirija na nekoliko festivala i takmičenja.